Zelf de gereedschapskist pakken niet meer nodig dankzij Offertevoorjeklus.nl

"Steeds minder handige klussers kost bouwmarkten omzet", kopte de website van de NOS maandagochtend. Volgens een branche-onderzoek van ABN Amro heeft de jongere generatie steeds vaker twee linkerhanden, waardoor bouwmarkten hun verkoopcijfers zien dalen. Dit is een ontwikkeling waar start-up Offertvoorjeklus.nl anderhalf jaar geleden al op anticipeerde. Het bedrijf richt zich op iedereen die geen zin of tijd heeft om zelf te verbouwen en zich stressvrij online wil oriënteren met direct een duidelijke prijs. 

Jacob Buijs, aannemer en initiatiefnemer van Offertevoorjeklus.nl (OVJK), zag de markt veranderen: mensen willen niet zelf klussen, maar zoveel mogelijk uit handen geven. Waar ze wel graag de controle over houden, is de prijs: "Klanten willen graag snel weten wat het gaat kosten, zonder daarbij later voor verrassingen te komen staan." Zo kwam hij in contact met internetondernemer Nico Nieuwenhuize. Samen bedachten ze de online calculators van Offertevoorjeklus.nl, waarmee ze hun klanten compleet willen ontzorgen.

Geen zin, geen tijd of twee linkerhanden
Volgens het ABN Amro-onderzoek is de jonge generatie niet zo fanatiek in het klussen als hun ouders. Ze lenen de gereedschapskist van de ouders incidenteel, maar draaien veel minder klusuren dan in voorgaande decennia. Jacob: "Onze klanten hebben veelal drukke banen, een gezin en een sociaal leven. Ze willen het liefst zo snel mogelijk de verbouwing achter de rug hebben en hier zo min mogelijk last van hebben." Zo ook Rembrandt en Karlijn uit Rotterdam, die hun badkamer door OVJK lieten verbouwen. Rembrandt: "Ik had zelf geen tijd me bezig te houden met het kopen van materialen of de verbouwing zelf, dus zocht ik een partij die ons zoveel mogelijk uit handen kon nemen." Ook Wouter en Marlies uit Zeist vonden het ideaal: "We werkten overdag terwijl de bouwvakkers bezig waren en als we ´s avonds thuiskwamen hoefden we niets meer te doen."

Onze klanten hebben veelal drukke banen, een gezin en een sociaal leven. Ze willen de verbouwing het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben.

Jacob Buijs, oprichter Offertevoorjeklus.nl

Keuzestress
De bouwmarktenbranche is een vechtmarkt geworden, zo blijkt ook uit het rapport van ABN Amro, en de ene bouwmarkt biedt producten nog goedkoper aan dan de andere. De klant wil graag de goedkoopste materialen aanschaffen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Dit kan resulteren in keuzestress, zo ervaarden ook Thijs en Claudia uit Leiden, die het kopen van de materialen voor hun nieuwe badkamer aan OVJK overlieten. Thijs: "Tegenwoordig heb je als je in de supermarkt staat nog last van keuzestress, bij alles wat je doet kun je tig opties kiezen. Wij vonden het juist heel fijn dat Offertevoorjeklus.nl een voorselectie voor ons maakte en dat wij alleen maar akkoord hoefden te gaan." Jacob: "Vaak kunnen wij materialen van betere kwaliteit bij de groothandel kopen tegen dezelfde, scherpe prijs. In overleg met de klant kopen wij precies de materialen die bij hun stijl, smaak en budget passen. We kunnen zelfs samen naar de groothandel om de spullen uit te zoeken."

Eerlijkheid
Naast het ontzorgd willen worden, is prijsbewustheid een belangrijke eigenschap bij de consument van nu. Mensen willen zich online oriënteren, maar niet tientallen offertes opvragen of achteraf te maken krijgen met meerwerk. Nico Nieuwenhuize: "Je klikt gewoon je offerte bij elkaar via onze website op je laptop, tablet of smartphone. Zolang je de calculator goed invult, klopt de prijs: er zijn geen verborgen kosten." Jacob: "We maken het exact voor die prijs. Mensen denken soms dat wij duurder zijn dan anderen, maar dat komt omdat andere aanbieders niet alle kostenposten in hun eerste offerte opnemen. Zo denkt een klant goedkoop uit te zijn, maar blijkt later, wanneer ze al begonnen zijn met de verbouwing, dat er bijvoorbeeld nog een vloer geëgaliseerd moet worden of een stucloper moet worden geplaatst. Zo komt het eindbedrag veel hoger uit. Bij Offertevoorjeklus.nl zijn alle kosten al bij de prijs inbegrepen. We merken dat klanten onze eerlijkheid en kwaliteit waarderen. Een eigen gereedschapskist is dus niet meer nodig!"

Benieuwd naar het onderzoek? Lees hier het ABN AMRO-rapport en hier het NOS-nieuwsbericht.

Benieuwd naar de offertecalculator? Probeer uit!

De zekerheden van Offertevoorjeklus.nl

 • Handshake

  Duidelijke afspraken 
  Wij komen onze afspraken na en zijn flexibel als het gaat om oplossingen.

 • Heldere Prijs
  Direct, gratis en anoniem de exacte prijs. Uitstekende telefonische helpdesk. 

 • Vakmanschap & Garantie 
  We zijn zeer ervaren en werken vakkundig, efficiënt en schoon met 5 jaar garantie.

 • Ribbon

  Kwaliteit & Service
  Wij gaan voor de beste kwaliteit en service, met vlotte planning en communicatie. 

Waar werken wij?