Het droomhuis van Sonja en Marinus

Sonja en Marinus besloten eind vorig jaar halsoverkop het huis te kopen waar ze verliefd op waren geworden. Het enige ‘probleempje’? Er moest nog vanalles aan verbouwd worden en dat moest binnen drie maanden tijd klaar zijn. Van een nieuwe badkamer- en toiletruimte tot stucwerk, tegelwerk, vloerverwarming en schilderwerk: het moest allemaal gebeuren. Ze schakelden de hulp van Offertevoorjeklus.nl in. “We zijn dik tevreden. Na drie maanden hebben we nog steeds het gevoel in een vakantiehuis te wonen!”

Toen Sonja en Marinus eind vorig jaar hun nieuwe huis in Krimpen aan den IJssel voor het eerst bezichtigden, was het liefde op het eerste gezicht. Het was de woning van een oude schippersfamilie en de mevrouw die er nog woonde was erg trots op de houten trappen en mast in de voortuin. Toch waren de badkamer, toiletten, keuken en het stucwerk wel aan vervanging toe. Ondanks de traditionele uitstraling van de woning wist Marinus precies hoe het moest worden: een mooie, lichte vloer, rustige kleuren en moderne, nieuwe badkamer- en toiletruimtes. Begin januari kregen ze de sleutel en in april zouden ze erin trekken. In die drie maanden tijd moest heel wat gebeuren.

Snelle start
Zo schakelden Sonja en Marinus Offertevoorjeklus.nl in. “We hebben natuurlijk even op de website gekeken, maar face to face overleggen vonden we toch makkelijker, dus al gauw stond Jacob Buijs op de stoep,” vertelt Sonja. “Jacob had een 3D-tekening gemaakt en je kon merken dat hij verstand van zaken heeft en goed aanvoelde wat bij het huis past.” Er moest snel geschakeld worden, want de familie had binnen twee dagen besloten het huis te kopen. Toen ze met Jacob overlegden over de werkzaamheden stonden de oude meubels van de vorige bewoonster nog in de woonkamer. Gelukkig werden ze het snel eens: “Eigenlijk waren we er met één gesprek al uit en toen kon de verbouwing beginnen.”

Uit handen geven
In eerste instantie waren Sonja en Marinus van plan veel zelf te doen, maar toen ze eenmaal met Jacob om tafel zaten wilden ze eigenlijk liever volledig ontzorgd worden bij de verbouwing, zodat zij zich op hun verhuizing en de verkoop van hun vorige huis konden focussen. Wat er allemaal moest gebeuren? In elk geval een nieuwe badkamer- en toiletruimte, vloerverwarming en tegelwerk op de volledige begane grond, stucwerk en sauswerk op alle wanden en het plafond, behang, spots en schakelmateriaal en het maken van een verhoging voor de wasmachine en droger. Die laatste maakt het doen van de was een stuk makkelijker omdat de apparaten zich op werkhoogte bevinden.

Materialen uitzoeken
In samenspraak met Jacob kozen Sonja en Marinus de materialen voor hun nieuwe huis uit bij sanitair showroom De Bruijn in Woerden. Op de begane grond kozen ze voor een bijzonder soort tegel: de plavuizen, ook wel “keramisch parket” genoemd, hebben een hout-look, inclusief nerven. In plaats van met de lengte van de kamer mee gelegd te worden, wat gebruikelijk is bij vloertegels, zijn ze overdwars gelegd. “Dat was een ideetje van de tegelzetter”, vertelt Sonja. “De tegels lagen al met de looprichting mee de toiletruimte in en de tegelzetter zei, dan moeten ze eigenlijk op heel de begane grond dezelfde kant op liggen. Het geeft een leuk effect.”

"Je kon merken dat hij verstand van zaken heeft en goed aanvoelde wat bij het huis past"

Sonja

Natuurlijke look
De kleuren hadden ze van tevoren al duidelijk in hun hoofd: zowel boven als beneden moesten de ruimtes een lichte uitstraling krijgen met veel wit en grijs. De muurkleur op de begane grond (“soft linnen”) geeft een rustig effect, maar in combinatie met de witte vlakken bij bijvoorbeeld de schouw ontstaat er toch diepte. “Dat was een tip van Jacob,” vertelt mevrouw Sonja. “De schilder was hier en die vroeg, zal ik alles dezelfde kleur geven? Toen zei Jacob, nee, die openhaard is zo mooi, die moet je eruit laten springen door ‘m een andere kleur te geven, dat geeft een mooi effect. Dat advies hebben we toen opgevolgd en we zijn er nog steeds blij mee!”

Droomsanitair
Voor de badkamer kozen Marinus en Sonja voor een ligbad en inloopdouche met easydrain. De wanden zijn betegeld met prachtige gerectificeerde witte tegels van 30x60cm. Deze zijn verwerkt met een zeer kleine voeg. Achter het ligbad vormen de antracieten strokentegels een mooi contrast. Ook voor de vloer is antraciet gebruikt: vierkante tegels van 60x60cm in combinatie met hardstenen dorpels. De donkere hoogglans badkamermeubels contrasteren fraai met de witte achterwand. Het plafond is gestuct, gesausd en afgewerkt met RVS spots. De RVS look komt ook terug in de geborstelde hoekafwerkingen. 

De toiletruimte is een warme en gedurfde combinatie geworden van houtlook tegels in combinatie met dezelfde witte tegels en dunne voeg als in de badkamer. Achter de muur is een Geberit Duo Fix inbouwelement weggewerkt. De gehele woning van Marinus en Sonja is door een stucadoor aangepakt en daarna sausklaar opgeleverd. Na de oplevering is glasvliesbehang aangebracht en zijn de muren gesausd. De begane grond is getegeld met een houtlook parket tegel. Op de zolder is tenslotte een speciaal plateau voor de wasmachine gemaakt. 

Eindresultaat
De hamvraag is natuurlijk: was de verbouwing op tijd klaar? Sonja: “Er is keihard gewerkt, alles liep op schema en uiteindelijk was de verbouwing zelfs eerder klaar dan gepland!” Tijdens de verbouwing was er veel onderling contact en de foto’s van de voortgang gingen over en weer. Op de vraag wat er beter had gekund, weet Sonja eigenlijk niet echt een antwoord. “Jacob is heel perfectionistisch: het moet gewoon goed zijn. Was dat het niet, dan werd het meteen opgelost of moest het over.” Het eindresultaat bevalt dus goed: inmiddels woont de familie drie maanden in hun nieuwe huis en voorlopig gaan ze er in elk geval niet meer weg. “We zijn dik tevreden. Na drie maanden heb ik nog steeds het gevoel in een vakantiehuis te wonen. We hebben zoveel ruimte en alles ziet er zo mooi uit. Hier willen we oud worden.”

Weten wat de renovatie van jouw droomhuis kost? Maak nu je offerte

De zekerheden van Offertevoorjeklus.nl

 • Handshake

  Duidelijke afspraken 
  Wij komen onze afspraken na en zijn flexibel als het gaat om oplossingen.

 • Heldere Prijs
  Direct, gratis en anoniem de exacte prijs. Uitstekende telefonische helpdesk. 

 • Vakmanschap & Garantie 
  We zijn zeer ervaren en werken vakkundig, efficiënt en schoon met 5 jaar garantie.

 • Ribbon

  Kwaliteit & Service
  Wij gaan voor de beste kwaliteit en service, met vlotte planning en communicatie. 

Waar werken wij?