Welke soort vloerverwarming kies je?

Kies je wel of niet voor vloerverwarming? Het is natuurlijk heerlijk comfortabel, maar er zijn meer voordelen. Vloerverwarming is energiebesparend en verhoogt de waarde van je woning, maar is ook veiliger en gezonder dan een radiator (want geen risico je te branden, een minder droge lucht, gelijkmatigere warmte en geen stofnesten meer).

Om deze voordelen optimaal te benutten wil je je vloerverwarming uiteraard als hoofdverwarming gebruiken. Wij gebruiken daarom een afstand van 15 centimeter tussen de middelpunten van twee slangen (hart-op-hartafstand, ook wel HOH). Hierdoor heb je geen andere warmtebron in de ruimte nodig. Voor het leggen van vloerverwarming zijn twee opties: infrezen (de meest gangbare en voordelige oplossing) of opbinden. 

Infrezen
Bij het infrezen van je vloerverwarming gebruiken wij een vloerverwarmingsfreesmachine om gleuven in de zandcementvloer te maken, waar de slangen in bevestigd worden (de vloer moet wel egaal zijn, dus indien nodig maken we deze eerst vlak). De tegelvloer wordt hier bovenop aangebracht. Het voordeel hierbij is dat we direct aan de slag kunnen en er niet gesloopt hoeft te worden (we kunnen zelfs direct infrezen op een plavuizenvloer die goed vastligt). Het aanleggen kan daardoor zonder veel overlast en er komt nauwelijks stof vrij. De warmtebron bevindt zich direct onder de tegels, waardoor de vloer snel warm wordt.

Opbinden
Ben je bezig met een complete renovatie of heb je je woning voorzien van een aanbouw en wil je zowel in het oude als in het nieuwe gedeelte vloerverwarming aanleggen, dan is het aan te raden de vloerverwarming te laten opbinden. Hierbij moet de gehele zandcementvloer worden verwijderd en wordt een weerkaatsend folie op de betonvloer geplaatst. Daar bovenop komen krimpnetten waarop de slangen bevestigd worden. Vervolgens wordt de zandcementvloer gestort. Het voordeel van opbinden is dat de vloer gelijkmatiger verwarmd wordt en dat er geen warmte naar de onderkant verdwijnt. Hierdoor is dit de meest energiezuinige oplossing.

Wat past bij jou? 
Vloerverwarming infrezen is dus voordelig aanleggen zonder rompslomp en al te veel stof en zorgt voor een snelle warmte afgifte. Infrezen wordt veel toegepast bij renovatie. Vloerverwarming opbinden wordt meestal toegepast bij nieuwbouw, maar kan ook bij renovatie worden toegepast. Het zorgt voor een zeer gelijkmatige warmteafgifte en is extra energiezuinig. 

De zekerheden van Offertevoorjeklus.nl

 • Handshake

  Duidelijke afspraken 
  Wij komen onze afspraken na en zijn flexibel als het gaat om oplossingen.

 • Heldere Prijs
  Direct, gratis en anoniem de exacte prijs. Uitstekende telefonische helpdesk. 

 • Vakmanschap & Garantie 
  We zijn zeer ervaren en werken vakkundig, efficiënt en schoon met 5 jaar garantie.

 • Ribbon

  Kwaliteit & Service
  Wij gaan voor de beste kwaliteit en service, met vlotte planning en communicatie. 

Waar werken wij?